Eens aan een charmant plein...

Eens aan een charmant plein...

Eens, aan een charmant plein te Plasmolen, omgeven door recreatie, cultuur en natuur was er een culinair toevluchtsoord waar kunst, flora en fauna elkaar ontmoeten, genaamd "Sjapo". Het restaurant, gelegen centraal aan het plein, in een levendig en recreatief gebied, had een ambiance die zijn bezoekers transporteert naar een gastvrije wereld waar elke maaltijd een creatief en verrassend avontuur van combinaties was.

De naam "Sjapo" was niet zomaar een willekeurige keuze; het droeg een verhaal in zichzelf. Het verhaal gaat dat de oprichters van Sjapo, een gepassioneerde chef en gastvrouw, met een voorliefde voor creativiteit, geïnspireerd was door de levendige en gezellige, samensmeltende tapascultuur waar smaakcreaties, een verrassende ontdekking op grote en kleine gezelschapstafels samen brengen, zodanig dat men daar de hoed voor af zette om in ontspanning te genieten.

Terwijl zij een restaurant voor zich zagen dat de kunst van het delen van kleine, verrukkelijke gerechten vierde, zochten zij een naam die zowel de gezellige aard van tapas als de vleug van ‘elegantie’ die zij aan elke eetervaring wilden brengen, zou weerspiegelen. Door het Franse "chapeau" te combineren met een speelse draai bedachten zij de naam "Sjapo" om de fusie van verfijning en de vreugdevolle geest van tapas en kleine proeverijen te vertegenwoordigen. Op een Hollandse complimenteuze wijze geschreven. Eveneens geïnspireerd door de verfijnde charme die gepaard gaat met het dragen van een stijlvolle hoed en het afnemen daarvan om de ander een compliment te geven voor hetgeen geleverd. Voor hen vertegenwoordigde een hoed meer dan alleen een accessoire; namelijk de vreugde en erkenning van gedeelde ervaringen. De ervaring van dineren, de moderne ambiance, de natuur en het samenzijn. Vanaf die dag werd Sjapo  het synoniem van culinair genot en een vleugje flair. Het restaurant werd een plek waar vrienden, families en vreemden zich verzamelden om niet alleen verfijnde tapas te proeven, maar ook om de gedeelde momenten en verhalen te vieren die zich uit de hoeden van de gasten ontvouwen. Bloemen en kruiden, afkomstig uit de verborgen tuinen van Sjapo, veranderden zachtjes van kleur terwijl gasten van hun tapas genoten. Dieren fluisterden verhalen over de gerechten en culinaire avonturen die de chef uit zijn hoge hoed op tafel toverde.

Sjapo, met zijn unieke naam en levendige sfeer, stond als een getuigenis van de overtuiging dat dineren niet alleen om het eten gaat; het is een meeslepende reis naar smaken, stijlen en de kunst van het warme thuisgevoel - een plek waar elke gast zijn figuurlijke hoed kon afnemen voor de vreugde van gedeelde maaltijden. En zo leefde het verhaal van Sjapo voort. Daar waar de flora, fauna en de gastronomie zich met het gevoel van thuiskomen verenigden om een onvergetelijke ervaring te creëren.

Wauw, wow – Sjapo! Wat een bijzondere reis…

"Ik ben simpelweg betoverd door de ervaring die deze plek biedt. Vanaf het moment dat je binnenstapt, word je verwelkomd door een adembenemend interieur dat getuigt van aandacht voor detail in harmonie met de natuur. Het voelde als het betreden van een oase waarin elke hoek een nieuw verhaal vertelt."

Naar het overzicht
Kerstmenu sjapo
Betovering en lekkernijen wachten op jullie!

Reserveer jouw small plates diner voor de kerstdagen bij Restaurant Sjapo! Let op: Speciale small plates kerstspecials en kersttarief.


Kerstdiner